Рус Укр
ГоловнаФоторепортажТранспортЖКГ додали нових технічних можливостей
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

ЖКГ додали нових технічних можливостей

Українському комунальному господарству не доведеться витрачатися на дорогу техніку закордонних виробників. Львівський концерн «Електрон» представляє нову малогабаритну вантажівку.

Аномальні снігопади, які вразили Україну в березні нинішнього року, показали, що до них не були готові не лише люди, але й комунальне господарство. Незважаючи на те, що розчищало замети більше 6 тис. одиниць техніки, країну не відразу вдалося звільнити з «снігового полону». Причини, в тому числі, полягають у високому рівні зношеності і низьким ККД комунальної техніки. Зокрема, середній вік експлуатації снігоочисників, снігонавантажувачів перевищує 10-15 років. Аналогічна ситуація і зі сміттєвозами, більшість з яких було закуплено муніципальним господарством на початку 90-х років. Ще однією проблемою є і кількісна нестача одиниць техніки для прибирання, розчищення територій, транспортування твердих побутових і будівельних відходів.

У квітні характеристику ситуації, яка склалася в сегменті експлуатації спецтехніки, дав глава комунальної корпорації «Київавтодор» Петро Береговий. Так, за його словами, нормативами передбачено наявність на місто Київ 445 одиниць снігоочисників, а насправді є тільки 98, причому половина з них застаріла. На оновлення комунтехніки столиця вже найближчим часом планує витратити понад 100 млн грн.

Стурбовані ситуацією і в Міністерстві регіонального будівництва, розвитку і ЖКГ. Як стало відомо «Україні Комунальній», у квітні відомство проводило нараду, присвячену питанням заміни дорогої в обслуговуванні і застарілої техніки на нову, з низькими обсягами споживання палива. Купувати техніку планується за рахунок залучення позикових коштів під державні та муніципальні гарантії або в лізинг.

При цьому українському комунальному господарству не доведеться витрачатися на дорогу техніку закордонних виробників. У листопаді минулого року львівський концерн «Електрон» представив нову малогабаритну вантажівку, розроблену за рахунок власних коштів компанії на дочірньому підприємстві «Електронмаш». Модель автомобіля «Електрон» потужністю 122 к.с. і вантажопідйомністю 1,5-2,5 тонн оснащена повним приводом і укомплектована як бензиновим, так і дизельним двигуном.

Новий автомобіль створений на базі моделі УАЗ 3303 і розроблений для потреб муніципалітетів. У компанії відзначають, що це перша малотоннажна машина багатоцільового використання європейського зразка. Зокрема, на базове шасі з гідросистемою під'єднуються різні варіанти кузовів, а також монтуються до 50-ти одиниць навісних агрегатів різного призначення.

Нова машина може вивозити контейнери зі сміттям, розчищати вулиці, тротуари та дороги від снігу, використовуватися як розкидач піскосоляної суміші, як поливна або підмітальна машина, як дорожній пилосос, а також для доглядання за газонами і зеленими насадженнями.

Аналоги подібного автомобіля є лише в Чехії та Німеччині. Однак вантажівка «Електрон» значно дешевша за європейських побратимів: її вартість у два рази нижча ціни європейських аналогів. На сьогодні ж сума 35-40 тис. дол. витрачачється щорічно на обслуговування одного сміттєвоза або автомобіля для прибирання територій.


Торік «Електронмаш» випустив близько 10 машин, а потужності підприємства дозволяють збільшити їх виробництво до 150 одиниць на рік.

Більш детально дізнатися про технічні характеристики автомобіля «Електрон» можна тут.


79069, Львівська обл., м. Львів, вул. Шевченка, 315, ДП Завод «Електронмаш»

Відділ гарантійного та сервісного обслуговування

Тел.:   +38(0322) 239-57-90 - відділ гарантійного та сервісного обслуговування.
Факс:  +38(0322) 239-55-27 – приймальна.

Відділ продаж

Тел:  +38(098) 379 49 82
             +38(095) 689 02 29 - Мазур Володимир Федорович

Е-mail: kb-electronmash@ukr.net  / Internet: www.electron.ua
 

*Інформація оприлюднена на правах реклами

 
Коментарі (0)
34
12