Рус Укр
ГоловнаВідеорепортажНадзвичайні подіїКиїв оминула небезпека затоплення нечистотами
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Київ оминула небезпека затоплення нечистотами

Бортницька станція аерації працює у звичайному режимі. Нештатна ситуація, яка сталася цієї ночі на одному з трьох мулових полів БСА, виведених близько 10 років тому з експлуатації, ліквідована. Загрози підтоплення прилеглих територій немає.

За словами голова КМДА Олександра Попова, територія, на якій сталася аварія, не задіяна у технологічному процесі станції і не впливає на її роботу. Незважаючи на відсутність загроз для мешканців найближчих сіл та сільськогосподарських угідь, у прилеглі населені пункти направлено фахівців для моніторингу ситуації, - інформує прес-служба КМДА.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, 10 квітня близько 19:00 у Бориспільському районі Київської області на муловому полі №3 Бортницької станції аерації ПАТ «АК «Київводоканал», яке не експлуатується близько 10 років, в результаті інтенсивного танення великої маси снігу та високого підняття ґрунтових вод відбулося обводнення тіла дамби, яке призвело до втрати її стійкісних характеристик. Це спричинило прорив дамби в районі перепускного колодязя, внаслідок чого тала вода почала поступати в приймальний резервуар насосної станції.

О 20:00 на місце промиву прибули керівники міста та ПАТ «АК «Київводоканал». Після огляду місця аварії голова КМДА Олександр Попов прийняв рішення про залучення Державної служби України з надзвичайних ситуацій та військових до локалізації прориву.

О 5:45 11 квітня виток води припинено шляхом спорудження перемички та зміцнення обвалування в місці промиву, надзвичайна ситуація ліквідована.

Катерина Ляшевська

 
Коментарі (0)
34
12