Рус Укр
ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЛуганська ТЕС не має постачальника газу та здійснює його несанкціонований відбір з ГТС
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Луганська ТЕС не має постачальника газу та здійснює його несанкціонований відбір з ГТС

Луганська ТЕС з початку лютого 2020 року не має постачальника газу та здійснює його несанкціонований відбір з ГТС через мережу АТ "Луганськгазу"
Новини по темі
Луганська ТЕС з початку лютого 2020 року не має постачальника газу та здійснює його несанкціонований відбір з ГТС через мережу АТ "Луганськгазу". 
 
Про це повідомила пресслужба ТОВ "Оператор ГТС України".
 
"Луганська ТЕС (входить до ТОВ ДТЕК - DTEK Східенерго), з початку лютого 2020 року не має постачальника газу та здійснює його несанкціонований відбір з ГТС через мережу АТ "Луганськгазу", - йдеться у повідомленні.
 
За період з 1 лютого обсяг несплаченого відбору газу в грошовому еквіваленті склав 318 млн грн.
 
"21 лютого ми направили листа Луганськгазу з вимогою призупинити розподіл газу для споживача Луганська ТЕС. Але досі збоку облгазу жодних заходів не вчинено, що аргументує свою бездіяльність ухвалою суду, що забороняє відключати Луганську ТЕС", - зазначає компанія.
 
Оператор ГТС заявляє, що змушений додатково купувати значні обсяги газу, щоб фізично збалансувати ГТС та компенсувати такі несанкціоновані відбори.
 
Основний обсяг газу Луганська ТЕС використовує для виробництва електричної енергії, а не тепла. 
 
"Розуміючи складну ситуацію в регіоні ми неодноразово звертались до Кабінет Міністрів України та НКРЕКП з проханням вжити заходів щодо вирішення ситуації з постачанням газу на Луганську ТЕС", - додали в ОГТСУ.
 
Як повідомлялося, з червня 2019 року Луганська ТЕС не отримує вугілля, оскільки ДТЕК не отримав квоти на поставки вугілля зі своїх шахт в Ростовській обл. (РФ). З 27 липня станція перейшла на спалення природного газу через спрацювання вугільних складів. 
 

Луганська ТЕС з початку війни перебуває у енергоострові і є єдиним джерелом електроенергії для півночі Луганської області. Проте наразі налагоджена схема альтернативного енергопостачання через мережі обленерго. 

 
Коментарі (0)
34
12