Рус Укр
ГоловнаФоторепортажТеплоенергетикаКриворізька ТЦ зменшує енергоспоживання
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Криворізька ТЦ зменшує енергоспоживання

У липні «Україна Комунальна» розпочала новий проект «Енергомодернізація комунальної теплоенергетики та водопостачання». Першим теплопостачальним підприємством, яке відвідала наша команда, стала ДП «Криворізька ТЦ». Дивиться перші результати.
Як ми вже повідомляли читачам, Криворізька ТЦ - унікальне підприємство, що обслуговує більше 50% міста, в якому знаходиться 5 гірничо-збагачувальних комбінатів і 9 шахт з видобутку залізної руди.
 
Проводити модернізацію основних теплогенеруючих потужностей на ТЦ планують у кілька етапів. Основними завданнями реалізації програми енергомодернізації є - скорочення на 30-40% енергоспоживання, забезпечення споживачів якісними послугами, а також підвищення рівня надійності та безпеки теплової генерації.
 
Криворожская тц
 
Фактично єдине в країні підприємство, де генерують енергію теплові англійські котли Mitchell, встановлені у 1944 році
 
 
Нагадаємо, Криворізьку ТЦ очікує так зване переорієнтування основних потужностей на генерацію електроенергії, при якій виділене тепло буде використовуватися на забезпечення опалення та підігріву води для споживачів. Тоді як зараз, працюючи в теплофікаційному режимі, підприємство витрачає колосальні ресурси на закупівлю енергоносіїв для генерації теплової енергії.
 
 
Перший етап модернізації своїх потужностей Криворізька ТЦ вже розпочала. На цей період заплановано заміну застарілого насосного обладнання на п'яти джерелах теплоцентралі. Цього року на районній котельні № 4 (сумарна встановлена потужність котлів 110 Гкал/год) вже монтують новий водогрійний котел. Роботи з його будівництва будуть завершені до початку опалювального сезону.
 
 
«Україні Комунальній» стало відомо, що наразі підприємство отримало першу партію насосів і насосних станцій німецького виробництва. Їх також планується встановити і запустити в роботу до початку прийдешнього опалювального сезону.
 
 
Як повідомили «У.К.» на підприємстві, всі електродвигуни насосного обладнання забезпечені частотним регулюванням і системами плавних пусків. «Вже залиті фундаменти і обладнання готують до монтажу, - повідомив кореспонденту нашого видання головний інженер Криворізької ТЦ Максим Кустарьов. - Автоматика блоків управління цього обладнання дозволяє звести до мінімуму вплив людського чинника при дотриманні гідравлічних режимів технологічного процесу».
 
 
За його словами, у ході першого етапу модернізації ведуться роботи і з переоснащення котлотурбінного цеху ТЦ і п'яти районних котелень. «Від результатів установки та експлуатації нового обладнання залежить наступний етап заміни мережних насосів джерел, який запланований на наступний ремонтний період. Вже зараз виконуються проектні роботи з подальшої модернізації підприємства», - розповів «У.К.» пан Кустарьов.
 
 
Крістіна Болотова
 
Коментарі (0)
34
12