Рус Укр
ГоловнаФоторепортажПодіїНацбанк «оточили» пікетувальники
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Нацбанк «оточили» пікетувальники

Власники валютних кредитів перекрили всі входи до будівлі Національного банку і вимагають негайно змінити голову установи та стабілізувати курс гривні. Кажуть - попри мораторій, банки продовжують відбирають у них майно.

Власники валютних кредитів від самого ранку пікетують будівлю Національного банку України і вимагають негайно змінити голову установи Валерію Гонтарєву та стабілізувати курс гривні. 

За їхніми словами, запропонований парламентарями меморандум не вирішує питання валютних позичальників, адже гривня настільки девальвувала за останній час, що продовжувати виконувати зобов’язання по кредитах стало зовсім неможливо.
 
Люди готові протестувати до повного задоволення своїх вимог. Під будівлею вже лежать автомобільні шини. Мітингувальники обіцяють поставити намети, щоб залишитися під НБУ на ніч. 
 
 
Зауважимо, це не перший фінансовий протест. Перші вияви громадського невдоволення проявилися ще навесні минулого року. Хоча за цей час був прийнятий «Закон про мораторій на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті», мітингувальники заявляють, що банки продовжують тиснути та відбирають у них майно.
 
 
Нагадаємо, на пленарному засіданні Верховної Ради 11 лютого 2015 було запропоновано пункти меморандуму підписані 12 банками, під дію якого підпадають ряд позичальників:  залишок за основною частиною яких на 1 січня 2015 року не перевищував 2,5 млн грн та переведення їх у гривню за курсом на день реструктуризації; у яких повинна бути відсутня непогашена заборгованість станом на кінець - початок 2014 року; кредит позичальником отримано на придбання єдиного житла.
 
 
Активісти заявляють, що цей меморандум не відповідає українським реаліям.
 
Фото: УНН
 

 

 
Коментарі (0)
34
12