Рус Укр
ГоловнаВідеорепортажТарифи ЖКГТарифам на ЖКП прогнозують зниження
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Тарифам на ЖКП прогнозують зниження

Тарифи на комунальні послуги можуть переглянути. Експерти переконані - комуналка має подешевшати як мінімум на третину.
квитанції
Новини по темі

Тарифи на комунальні послуги для українців можуть подешевшати мінімум на третину. У цьому запевняють у робочій групі, яка досліджує обґрунтованість зростання цін, повідомляє 24tv.

Заступник голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак пояснює, що немає обгрунтування щодо того, чому газ в підземних сховищах не використовується для потреб населення. Хоча його обсяг, за даними звіту за 2014 рік, складає близько 4,3 млрд. кубічних метрів газу, що фактично становить половину обсягу газу, який заздалегідь врахований у розрахунках як імпортований.
 
«Немає пояснення скорочення обсягів газу власного видобутку більш ніж на 15% від підприємства «Укргазвидобування» в 2015 році порівняно з показниками 2014 року», — додає вона.
 
Експерти погоджуються, сьогодні через недосконалість нормативно-правової бази та відсутність лічильників, вартість комунальних послуг встановлюють монополісти. Зокрема, у минулому році був прийнятий відповідний документ, який визначав порядок розрахунків за енергоносії.
За належного реформування ринку, запевняють експерти, споживачі зможуть обирати постачальника і той, у свою чергу, буде змушений знижувати ціну.
 
До 14 травня робоча група має намір зібрати всі пропозиції її членів і подати на розгляд парламенту проект узгоджених рішень.

 

 
Коментарі (0)
34
12