Рус Укр
ГоловнаВідеорепортажТарифи ЖКГУкраїнці відмовляються від використання газу
Новини ЖКГ
06 Червня 2021 p.
09 Листопада 2020 p.
01 Травня 2020 p.
25 Березня 2020 p.
01 Серпня 2019 p.
16 Січня 2019 p.
14 Січня 2019 p.
12 Грудня 2018 p.
21 Вересня 2018 p.
03 Вересня 2018 p.
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги

Українці відмовляються від використання газу

Українці шукають способи як зменшити свої витрати за газ. Особливо це питання стало болючим для жителів сільської місцевості. Більшість замінює газові плити та котли на печі.
газ
Новини по темі

В Україні села, в яких є газ, відмовляються від «блакитного» палива. З недавніх пір газ для українців став практично розкішшю і вони шукають, чим замінити плити та котли.

Так, житель села Обарів, Рівненської області, щоб витратити менше газу при обігріві будинку, опалює тільки півкімнати. Каже, що, повна оплата за тепло в хаті коштуватиме йому 1700-1800 грн. Ця сума – це розмір його пенсії.

Таких сіл в Україні більше 20 тисяч.

Мешканець села Іванівка переїхав два роки тому з Києва. Думав, що життя подешевшає. Але ні. Якщо на продуктах заощадити виходить, то на інших зручностях доводиться згадувати перевірені часом альтернативи. Зараз будує піч, щоб опалювати хату дровами. Приводити її в робочий стан почав ще з зими минулого року. Коли зрозумів, що за обігрів всього будинку можна платити мінімум в два рази менше.

«Торік мінімум виходило 300 кубів газу за місяць. При нинішніх цінах це виходить 2100 грн на газ. Це на мінімумі», - говорить він.

На претензії українців Уряд розводить руками. Адже російський газ для країни тільки дорожчає, та й одна з вимог Міжнародного Валютного Фонду при виділенні кредитів Україні - в рази збільшити тарифи. Тому й доводиться викручуватися населенню країни хто як може.

Нагадаємо, тарифи на газ залишаться незмінними до весни. Перегляд параметрів цін на «блакитне» паливо буде введений урядом лише з 1 квітня 2016 року в умовах падіння вартості сировини.

 
Коментарі (0)
34
12